Tuesday, March 24, 2015

Peluang Bisnes Bulan Ramadhan 2015


Assalamualaikum,

Tidak lama lagi kita akan bertemu lagi dengan bulan yang penuh keberkatan dan sentiasa dirindui. Bagi saya seorang peniaga kecil-kecilan, sudah tentulah bulan ini menjanjikan pendapatan yang lebih sedikit daripada biasa. Alhamdulillah, sejak berhenti kerja dan melakukan perniagaan menjual produk makanan, permintaan di dalam bulan puasa senantiasa mendapat sambutan yang menggalakkan. Pendek kata, sesiapa yang berusaha sudah pasti akan mendapat hasilnya. Percayalah!

Tahun lepas, seingat saya produk sambal kentang yang mendapat sambutan hangat sekali. Sebanyak lebih 300 peket (500gm) terjual dan ejen-ejen saya juga sangat aktif menerima tempahan dan pesanan. Tahun ini, insya Allah jika dipanjangkan usia oleh Allah SWT saya mahu melihat lebih ramai lagi surirumah yang bangkit berniaga bagi membantu kewangan keluarga. Tambahan pula, bulan depan negara akan mengaplikasikan sistem GST yang sedikit sebanyak akan merubah taraf kehidupan kita. Nak tak nak terpaksalah mencari sumber kedua pendapatan iaitu dengan berniaga.

Saya cukup bersyukur kerana zaman sekarang surirumah sentiasa diberi pilihan untuk berada di rumah dan menjalankan perniagaan hanya dari rumah sahaja. Tak percaya? Sudah hampir 3 tahun saya beroperasi dari rumah dan menjual melalui online sahaja. Kebanyakan ejen bukan dari kawasan kediaman saya malah merata tempat di Malaysia. Jadi, bagi yang berminat boleh daftar dan hubungi saya melalui :

E-mel : zailamoamad@gmail.com
WA : 012-970 6828
Facebook : Zaila Mohamad


Alhamdulillah tahun ini juga kita telah perkenalkan stiker baru produk yang laku keras sepanjang bulan puasa ini iaitu Sambal Kentang Sedap. Semoga ianya menjadi pemangkin semangat untuk saya berusaha lebih kuat lagi membantu surirumah di luar sana yang mahu mencari sumber pendapatan kedua untuk bekalan hari raya nanti.

Jangan lupa dapatkan sampel untuk edaran di pejabat mahupun kejiranan anda ya :)

Sehingga bertemu lagi dan nantikan lebih banyak lagi produk yang akan masuk. Insya Allah.

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
    Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...